Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Η δράση της ξεκινά στης 7 Ιουνίου 2013 με το χοροθεατρικό έργο «Ανασφάλλω» σε σύλληψη , σκηνοθεσία και χορογραφία του Τάσου Μπεκιάρη και σε κείμενα της Χριστίνας Μητροπούλου. Το πρώτο εγχείρημα στέφεται από μεγάλη επιτυχία και διαπιστώνεται ευχάριστα ο πρώτος στόχος της ομάδας, που ήταν η διάδραση του κοινού με το εν λόγω έργο και κατ' επέκταση η αποδοχή του ως νέα καλλιτεχνική άποψη.
Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανοίγει ένα νέο δρόμο στην ομάδα καλώντας τη να παρουσιάσει την ανανεωμένη, πλέον, μορφή του έργου, ως «Ανασφάλλω» revised. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό τόσο για το ίδρυμα όσο και για την ομάδα αφού και οι τρεις παραστάσεις είχαν απόλυτη πληρότητα θέσεων και εισιτηρίων.
Τον Φεβρουάριο του 2014, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από την παράσταση «Ανασφάλλω» revised, από τους Πέτρο και Κωνσταντίνο Σοφικίτη με τίτλο «Ανασφάλλω», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η LOAD παρουσιάζει μια εικαστική εκδοχή του έργου αναλαμβάνοντας την έναρξη των εγκαινίων της έκθεσης.
Από το 2014 έως και τον Δεκέμβριο του 2015, έχοντας επιτύχει τους αρχικούς στόχους μιας νεοσύστατης ομάδας, η δράση της έχει διδακτικό και πειραματικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα την οργάνωση σεμιναρίων με σκοπό τη διδαχή και την έρευνα πάνω σε θέματα που συνδράμουν στην πνευματική, συναισθηματική αλλά και καλλιτεχνική εξέλιξη της για το, όποιο, επόμενο βήμα.
Τον Ιούλιο του 2015 γίνεται πρόταση, στον ιδρυτή της ομάδας από τη rock band KollektivΑ, να συνεργαστεί για την δημιουργία μιας μουσικοχοροθεατρικής παράστασης με τίτλο «Μπαλάντα της Φυλακής» αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση της μπάντας. Η «Μπαλάντα της Φυλακής» ανεβαίνει τον Ιανουάριο του 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συγκαταλέγεται σε μια από τις πέντε καλύτερες παραστάσεις των Αθηνών και οι κριτικές στον έντυπο χώρο των ΜΜΕ αλλά και του διαδικτύου επισημειώνουν εγκωμιαστικά τη μοναδικότητα της παράστασης και την αρμονική σύζευξη κίνησης, λόγου ,μουσικής και συναισθημάτων.
Παράλληλα με την «Μπαλάντα της Φυλακής» το 2016 η LOAD επιλέγει ανθρώπους από διαφορετικά επίπεδα ενασχόλησης με τον χορό (επαγγελματίες χορευτές, σπουδαστές σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές καθώς και ερασιτέχνες), για να παρακολουθήσουν ένα εξάμηνο σεμιναριακό κύκλο ο οποίος περιλαμβάνει σεμιναριακά μαθήματα σύγχρονου χορού, θεατρικής έκφρασης και ψυχοδράματος. Ο ιδρυτής της LOAD συμπεριλαμβάνει σε αυτήν την προσπάθεια και διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα κληθούν με τη σειρά τους να επικοινωνήσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους στην ομάδα, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Η αρραγής συνάφεια ανάμεσα στη μεγάλη ανομοιογένεια της ομάδας και στην επιθυμία να επικοινωνηθεί ευρύτερα "η σύνδεση της καθημερινής μας πραγματικότητας με την τέχνη του χορού" οδηγεί στην παραστατική παρουσίαση του project με τίτλο «Άνθρωπος Χ Ψ» σε κείμενα της Ελευθερίας Μοναστηράκη στο θέατρο Αργώ τον Ιούνιο του 2016 , με χορογραφίες που υπογράφει ο ίδιος ο Τάσος Μπεκιάρης.
Τον Μάϊο του 2017, η ομάδα χορού LOAD παρουσιάζει την επόμενη δουλειά της, με τίτλο «Στίζω», στο θέατρο Άνεσις. Η παράσταση αυτή αποτέλεσε ένα τόλμημα εικαστικής τέχνης, μέσα από την αποδόμηση της κίνησης, δημιουργώντας παράλληλα εικόνες που οικοδόμησαν την πλοκή του έργου με ένα τρόπο ευρηματικό και αναπάντεχο.
Τον Ιανουάριο του 2018, η ομάδα παρουσίασε την «ΕΠΙ_ΣΚΕΨΗ», ένα έργο εμπνευσμένο από τη «χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Charles Dickens. Η παράσταση αυτή ήταν ένα επιπλέον σημαντικό βήμα στην πορεία της ομάδας καθώς για πρώτη φορά επιχειρείται μία βαθύτερη συνένωση στοιχείων του χοροθεάτρου μέσω ενός πολύμηνου εκπαιδευτικού σεμιναρίου.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 η LOAD Dance Company δημιούργησε ερασιτεχνική Σχολή χορού στην Αθήνα, με στόχο τη διδασκαλία των εμπειριών των ιθυνόντων της Σχολής πάνω στην τέχνη αυτή.
To 2021 διοργανώνει το «ROOM», το 1ο φεστιβάλ χοροθεάτρου της Αθήνας, το οποίο πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία το 2022 στο θέατρο ARROYO.
Τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2022 παρουσιάζει,στο θέατρο ARROYO, τη χοροθεατρική παράσταση "ΣΑΡΑΓΗΝΗ". Η παράστση δημιουργήθηκε ύστερα από το ετήσιο σεμινάριο της μεθόδου LΣΥ, μια σύγχρονη ματιά, μια νέα μέθοδος χορού εστιασμένη στο ανθρώπινο βίωμα και στο «ομιλούν» σώμα που αυτό δημιουργεί.
Τον Ιανουάριο του 2023 ξεκινάει το δεύτερο εργαστήρι της μεθόδου LΣΥ με νέους συμμετέχοντες.
Με όλα τα παραπάνω περιγράφεται μέσα σε λίγες γραμμές ο πόθος, το πάθος αλλά και οι σύντονες ενέργειες και δράσεις του ιδρυτή της ομάδας και των συνεργατών του ώστε να επικοινωνήσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις για εκείνη την ανθρώπινη διάσταση που έχει προεκτάσεις αιωνιότητας και που λέγεται "τέχνη", που ευφημίζεται δίκαια ως "πολιτισμός".